W dniach 13-15.05.2024 r. odbyło się szkolenie zawodowe dla młodzieży pn. „Kuchnia azjatycka” zorganizowane przez CEiPM w Zielonej Górze, realizowane przez Akademię Studio Kulinarne Look&Cook w Zielonej Górze. Podczas szkolenia uczestnicy uczyli się podstaw kuchni tajskiej, chińskiej, koreańskiej oraz japońskiej. Młodzież przygotowywała takie dania jak m.in.: Tom Kha Pa – kultowa zupa na bazie mleka kokosowego, Bibimbap – kochany na całym świecie ryż z sezonowymi warzywami, jajkiem i pastą gojujang czy też Miso – najpopularniejsza japońska zupa oraz pyszny sernik japoński znany również pod nazwą soft cotton japanese cheesecake, który to jest obowiązkową pozycją dla każdego miłośnika słodkości!
Młodzieży serdecznie dziękujemy za miło spędzony czas i profesjonalne podejście do powierzonych zadań. Życzymy powodzenia i wielu sukcesów w dalszym rozwoju zawodowym. Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymali certyfikaty ukończenia kursu oraz nagrody za zaangażowanie i ogrom pracy wniesiony podczas zajęć.